6 aprilie 2011

Sodalitul - numarul 29

Astazi am primit sodalitul impreuna cu revista Comorile Pamantului. Sodalitul se numara printre preferatele mele si il asteptam cu nerabdare! Ceea ce mi se pare foarte interesant la acest mineral  este faptul ca odata scufundat in acid clorhidric, sodalitul se dizolva si se transforma intr-o gelatina. Acesta este esantionul meu de sodalit:



18 comentarii:

  1. Arata fantastic! Felicitari!
    Am si eu unul mai frumusel de la muzeu (era in cutia postata in coltul din stanga jos), dar nu se compara nici pe departe cu al tau. Cel cumparat de mine de la revista seamana cu al lui Lady.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb esantion! Foarte foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!am sesizat că ai ales un esantion fff frumos. Felicitări. Am pus si eu poze cu un sodalit din colectie. Te invit sa vezi :) http://mineralul.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Si esantionul tau e foarte frumos, felicitari!
    Sincer, nu doresc sa-mi fac reclama sau firmei producatoare, dar nu am vrut sa induc in eroare pe nimeni, iar daca a trebuit sa fac o precizare necesara am facut-o. Ei bine, da, camera foto am achizitionat-o saptamana trecuta in week-end si este noua, fireste! O sa fac fotografii si o sa postez cand o sa am ceva frumos. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc tuturor, toti avem esantioane frumoase de care suntem mandri.
    Adela hai te rog fa un blog si nu vei regreta. Ai o colectie care nu merita tinuta ascunsa. Te rooog!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut din nou. Carmen, am un nou blog dedicat celor care vor da invete geologie, dacă te interesează iti dau link:
    http://mineralul-2.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti o draguta, Carmen, dar nu-mi ies pozele de aproape. Si nu cred ca aparatul are o problema, ci neindemanarea stapanei.
    Chiar imi doream mult sa va intreb pe cei care sunteti mai avansati in domeniu, daca esantionul meu de ametist are si malachit pe fata opusa, desi se vede extrem de putin in poza? http://tinypic.com/view.php?pic=kedb0y&s=7
    Daca il intorc si-l pozez, imi iese albastru si nu verde cum este el http://tinypic.com/view.php?pic=1z3wbki&s=7

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu consider ca sunt poze destul de reusite, care arata ceea ce trebuie sa se vada. Adica si eu ma chinui pana imi ies 2-3 poze calumea. Iar referitor la intrebarea ta, eu sunt la fel de avansata in domeniu ca si tine :) . Dar nu cred ca e malachit ceea ce ai tu pe ametist pentru ca e albastru si nu verde, asa cum ar trebui sa fie malachit-ul. Daca vreodata te hotarasti sa iti faci blog sa imi spui. Eu am sa te ajut !

    RăspundețiȘtergere
  9. Carmen, referitor la fotografii, am deschis un blog dedicat acestora. Daca ai timp si placere, te invit cu drag.
    http://clipeinimagini.blogspot.com/
    Sau dai clic pe profilul meu si apar blogurile mele. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut Carmen. Te invit sa vezi poze si achizitii de la Mineralia Brasov. Te astept cu drag :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos.. Si ai avut si norocul sa gasesti un esantion mare. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru orice eventualitate, ai vrea sa-mi dai adresa de mail, te rog ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Carmen, exact asta am vrut sa spun si eu, ca se vede albastru in poza, desi este o nuanta de verde mai inchis decat cel de la revista. Am facut 20 de poze si toate imi ies la fel, nu stiu de ce.
    Oricum daca reusesc sa invat sa setez aparatul corect, te rog sa imi spui cum se administreaza un blog si daca porniti de la un sablon unde faceti modificari, sau pe un blank?

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu conteaza de la ce sablon pornesti pentru ca modificarile pot fi facute ulterior, schimband sablonul sau doar mici modificari facute sablonului(culoare, text, borduri etc). Toate modificarile se fac intrand in meniul design. Unde vei avea 3 subcategorii. Elemente de pagina, editati html si pagina de design al sabloanelor. Tu vei lucra doar cu elemente si pagina de design. Iar in categoria setari, vei putea seta ceasul, lucruri despre profilul tau, cum vrei tu sa fie comentariile, in general chestii ce tin de administrarea blogului si nu de aspect. Si eu le-am invatat acum o luna toate acestea. Succes iti urez! Hai ca nu e greu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult pentru explicatii. Am facut un site pornind de la un sablon pe Google si nu e foarte greu. Sa vedem daca reusesc pozele.

    De joi, 14 aprilie 2011, până duminică, 17 aprilie 2011 inclusiv, la Muzeul Național de Geologie are loc tradiționala expoziție cu vânzare de cristale și bijuterii ”Poveștile pământului de Florii”. În cadrul târgului, vizitatorii pot afla poveștile interesante ale unor minerale din România, Ucraina, Peru și Brazilia, pot achiziționa obiecte de decor, cadouri pentru Florii și Paști sau își pot comanda bijuterii personalizate.
    In ziua de 15 aprilie 2011, elevii, preşcolarii precum şi însoţitorii acestora vor putea vizita gratuit expoziţiile permanente şi temporare deschise la Muzeul Naţional de Geologie.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Carmen. Profit de amabilitatea ta, sa te intreb daca si la tine pe blog au disparut persoanele de contact(sau cele care sunt interesate de blogul tau), pictogramele acestora. La mine de aseara a disparut aceasta fereastra. Nu se mai afiseaya nimeni acolo. E o intamplare, sau am gresit pe undeva, apropo de manevrarea blogurilor. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu multa placere Adela, multumesc pentru anunt!


    Tudor la mine nu au disparut. Incearca din design sa stergi optiunea si apoi sa o adaugi din nou. Ma refer la cea cu persoanele interesate. Tine-ma la curent!

    RăspundețiȘtergere