27 septembrie 2011

Berilul - numarul 53

Ca de obicei , Miercuri am intrat pe blogul domnului Florin si am vazut cam ce asteptari pot avea . Am admirat si cele doua esantioane de beril din colectia lui personala , esantioane foarte frumoase , iar citind articolul despre beril , am inteles ca acesta crisalizeaza hexagonal . Dar binenteles ca nu puteam primi noi asa ceva la revista . Am zis : ok trebuie sa caut ceva mareee , cat mai uniform si de culoare bejuliu, cum era si cel de pe coperta . Seara in aceeasi zi , am iesit de la serviciu si am pornit in eterna aventura plina cu peripetii si emotii , aventura saptamanala de Miercuri :) (ce ciudat suna !) . Dupa mai multe cautari timide , dar esuate pe la diverse buticuri de ziare (intrasem si in panica ca deja multi incepeau sa inchida), am vazut un esantion de beril mare , frumusel dar fumuriu. Asa ca mi-am calcat pe inima, am lasat acel esantion frumusel si am pornit spre un Inmedio pe care il stiam prin apropiere. Acolo am gasit esantionul meu de beril , mic si cu o forma ciudata de culoare verzulie. Atunci mi-am adus aminte de articolul citit pe blogul domnului Florin de dimineata si am zis ca acest esantion seamana putin cu cele doua esantioane din colectia personala .

Cu aceasta ocazie doresc sa ii multumesc domnului Florin , pentru generozitatea de care da dovada de fiecare data cand , ne informeaza primul despre mineralul nostru saptamanal .Asa ca multumesc domnul Florin !

Acesta este esantionul meu de beril :


3 comentarii:

  1. Foarte ,foarte frumos esantionul tau! Asa trebuie sa arate un beril, nu cum am gasit majoritatea, adica niste schije.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat esantion !
    Esti foarte norocoasa. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb esantion, felicitari!
    Si eu in august am fost in Bulgaria si chiar am scris ca aveau esantioane jalnice, precum cele care ramaneau la noi nevandute pe la chioscuri. Sigur le-au reciclat, iar in Romania resturile de la rusi.

    RăspundețiȘtergere