30 martie 2011
Howlit - numarul 28
Astazi cu siguranta s-a dovedit o zi cu peripetii pentru multi dintre voi. Cu toate ca e miercuri , revista nu prea s-a putut gasi , ceea ce nu poate decat sa ne dezamageasca un pic. Asteptandu-l pe sotul meu sa iasa de la serviciu pentru a merge impreuna acasa, din plictiseala am intrat intr-un Inmedio unde am ramas foarte surprinsa sa vad ca aveau Comorile Pamantului nr 28. Mi-am cumparat o revista si nu dupa mult timp a venit si sotul meu. Curios fiind de cele povestite de mine, a intrat in Inmedio pentru a vedea restul revistelor si se pare ca au scos imediat revista de la vanzare. Probabil a fost o greseala faptul ca le-a pus de astazi in vanzare. Pe revista e scris Howlit si nu Turcoaz, asa ca inca mai speram sa primim si turcoazul in viitoarele numere. Acesta este esantionul meu , as fi preferat sa fie alb, dar este si acesta binevenit in colectia noastra :
23 martie 2011
Cristalul de stanca - numarul 27
Dragii mei, astazi am primit in Comorile Pamantului un frumos cristal de stanca. Sunt sigura ca nu v-a fost usor sa va opriti doar la un singur esantion. Mie cu siguranta mi-a fost greu, tocmai de aceea am achizitionat doua reviste astazi. Imi place foarte mult faptul ca unul din cristalele alese , nu este rupt dintr-o baza, adica ambele capete au acea forma specifica si in plus mai are atasat de el un cristal mai mic, care are si el la fel capetele. Acestea sunt esantioanele mele :
16 martie 2011
Andaluzitul - numarul 26
Astazi am primit in revista noastra un esantion de andaluzit. Daca inainte ne faceam probleme doar de marime si estetica, iata ca acesta este al doilea esantion dupa fluorina care ne creeaza o noua problema : ce culoare alegem? Sper ca fiecare din voi sa fiti multumiti de esantioanele voastre indiferent de marime sau culoare. Va pup si ... Deagostini dati-ne esantioane frumoase ca va mancam!
12 martie 2011
Agatul - numarul 25
Agatul a fost apreciat deja cu 1000 de ani î.C. de vechii egipteni ca sigilii, obiecte de podoabă, inele, amulete și vase din agățat.
In numarul 25 am primit agat. E putin ciudat ca pe coperta ne este prezentat un agat verde iar noi am primit albastru. Eu am nimerit un esantion frumusel, dar l-am gasit dupa multe cautari si ce e drept a trebuit sa ma milogesc putin la vanzatoare pentru ca era exemplarul expus si nu vroia sa il dezlipeasca. Ea imi dadea un agat complet opac si spunea ca nu vede nicio diferenta intre ce vroiam eu si cel opac. Am incercat sa ii explic ca asa arata agatul in mod obisnuit dar pana nu am zis ca ii las si ei ceva nu mi l-a dat. Asta e ! Traim in Romania.
Malachitul - numarul 24
In Egiptul antic și Grecia antică malachitul a fost un mineral apreciat, din el s-au confecționat amulete și scarabei aducători de noroc, mineralul măcinat era folosit ca material cosmetic pentru colorarea pleoapelor.
In Evul Mediu mineralul este folosit la lipirea (cositoritul) obiectelor de aur.
Numarul 24 din revista CP, exemplarul meu este micut dar imi place ca malachitul meu este pe o bucata de cuart. Am vazut si malachit slefuit si mi-a placut foarte mult. Cu siguranta voi cumpara unul cand voi gasi un exemplar ca acesta :
Acesta este exemplarul meu :
Azuritul - numarul 23
In Egiptul antic a fost folosit ca bijuterie sau pigment de culoare albastră. In Evul Mediu fiind folosit ca și lazuritul la ilustrațiile colorate a cărților și manuscriselor. Este mineralul din care s-a obținut celebrul „albastru de Voroneț”.Dezamagita de data asta de exemplarele oferite. Totusi nu sunt deloc ieftine exemplarele de azurit. Am fost de curand la o expozitie cu vanzare organizata in muzeul de geologie din Bucuresti si am vazut azurit pe roci la fel de mari ca cele de la CP sau un pic mai mari (cu mai mult azurit pe ele ce e drept) si costau intre 30-50 de ron.
Obsidianul - numarul 22
Sticla naturala formata in urma racirii rapide a lavei vulcanice. Este supranumit si aurul negru al epocii de piatra. Foarte interesant.
Aurul - Numarul 21
In numarul 21, Comorile Pamantului se pare ca ne-au surprins placut cu o mostra de aur. Intradevar poate ca ne bucura mai mult daca ar fi fost o roca cu o urma minuscula de aur pe ea dar probabil ar fi fost mult mai costisitor pentru ei , asa ca au ales varianta cea mai convenabila. Totusi nu cred ca ar trebui sa ii judecam prea aspru, important e faptul ca se straduiesc sa tina pasul cu cei din Anglia si tarile in care a mai aparut revista. Bravo Deagostini !
11 martie 2011
Comorile Pamantului prima colectie 1 - 20
OCHIUL DE TIGRU
Am sa incep prin a spune ca aceasta a fost prima mea piatra cumparata de la revista Comorile Pamantului. De fapt atunci aflasem de la colegul meu de serviciu de existenta acestei reviste si mi-a suras ideea de a incepe aceasta colectie. La momentul in care am cumparat revista se gaseau foarte putine numere si amabilitatea celor de la chioscurile de ziare nu era atat de mare cum este acum. Asa ca din 3-4 variante pe care le-am avut la dispozitie am facut alegerea pe care am considerat-o cea mai frumoasa la momentul respectiv. Ulterior am vazut ca se reeditase numarul si am gasit pietre mult mai frumoase ca a mea, dar aceasta este foarte speciala pentru mine , un fel de "prima dragoste".AMETISTUL
PIRITA
CUARTUL ROZ
ARAGONITUL
TRANDAFIRUL DE DESERT
HALITUL
APATITUL
CARNEOLUL
Pentru ca mi-a fost un pic mai greu sa decid, am ales doua pietre.
FUCHISTUL
GALENA
Cel mai mic exemplar pe care il am in colectie. Recunosc ca as schimba-o oricand.
CITRINUL
CUARTUL FUMURIU
CELESTINA
CALCITUL
FLUORINA
JASPUL ROSU
CALCEDONIA
LABRADORITUL
GIPSUL
ACEASTA ESTE SERIA I
Abonați-vă la:
Postări (Atom)